Istoric actualizare smartFARM.ro

Versiunea 1.6 (26.10.2009)

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca incepand cu data de 26.10.2009 a aparut o noua functionalitate a aplicatiei de raportare SMARTFARM. Avand nevoie de a controla consumul zilnic pe programul de diabet, pe fiecare subcategorie in parte, s-a introdus un pas suplimentar in procesul de rapotare a farmaciilor care elibereaza retete de diabet, astfel:

Se incarca fisierul de raportare
Daca nu am diabet (P5): imi spune ca fisierul a fost incarcat cu succes
Daca am diabet (P5): imi apare o fereastra care imi cere sa defalc consumul raportat pe categoria P5. Fereastra are urmatorul continut:
===================================================
Va rugam defalcati consumul raportat pe P5, dupa cum urmeaza:
Atentie: decontarea acestor sume se face dupa valorile defalcate inregistrate, astfel ca completati aceste valori cu maxima responsabilitate

ADO
Insuline
Mixte
Teste copii
Teste adulti sub 40 ani
Test adulti peste 40 ani
======================================================

Daca valoarea rezultata din insumarea tuturor subcategoriilor corespunde cu valoarea incarcata la P5 puteti transmite fisierul si datele defalcate se incarca in sistem si apare mesajul "fisierul incarcat cu succes". In caz contrar, va aparea un mesaj de eroare care va spune sa introduce-ti sumele corecte.Toate sumele defalcate insumate trebuie sa corespunda la banut cu total consum P5 din fisier.

In raport centralizator, capul de tabel la P5 a devenit un link care deschide un tabel identic ca si structura cu raport centralizator, dar care contine DOAR categoriile de P5.

Versiunea 1.5 (14.07.2009)

 • Am adăugat posibilitatea importului de fişiere de tip XML care să conţină şi informaţii referitoare la medicamentele eliberate, conform anexei 30bis din Contractul Cadrul 2009.
 • Utilizatorii logaţi, în fereastra "Raport zilnic", au posibilitatea să marcheze zile ca fiind neraportante / zile de concediu (ex. zilele de Duminică dacă farmacia nu este deschisă). Marcând ziua, farmacia nu apare în raportul "Farmacii neraportante" şi este luată în calcul la Raportul Centralizator consultat de CJAS.


smartFARM.ro - Raportare la un click distanţă !

smartFARM.ro este o soluţie software online, disponibilă Dumneavoastră în mod GRATUIT destinată farmaciştilor pentru raportarea zilnică a consumurilor de medicamente către CJAS, implementată cu succes la iniţiativa Colegiului Farmaciştilor Mureş şi agreată de Casa de Asigurări de Sănatate Mureş.

Programul smartFARM.ro uşurează enorm partea birocratică a raportărilor zilnice catre CJAS. Este intuitiv, foarte uşor de folosit de către orice farmacist şi nu durează decat un minut până trimiţi toate datele. Dacă ar fi să îl caracterizez în trei cuvinte, acestea ar fi : Sigur, rapid şi eficent (VAS Iustina, Preşedinte Colegiul Farmaciştilor Mureş)

Cea mai bună decizie a CJAS şi Colegiul Farmaciştilor a fost utilizarea acestui program. Este un exemplu perfect că utilizând mijloace moderne de comunicare putem salva timp important pentru activitatea oricarei farmacii. Cel mai important este faptul că sistemul este atât de uşor încat nu ai nevoie de cunoştinţe avansate, cursuri sau de manuale stufoase. Instrucţiunile de utilizare primite au fost foarte clare şi am reuşit să raportăm zilnic fără nici un efort. (HORVÁTH Géza, Farmacist spec.)

smartFARM.ro:

 • Flexibil la schimbări legislative, respectă toate cerinţele legale reglementate prin Contractul Cadrul 2009. Actualizarea softului se face online şi este imediat disponibilă pentru toate farmaciile.
 • Oferă transparenţa sumelor consumate de către farmacii, sumele raportate fiind publice sub forma de raporate centralizatoare.
 • Nu există limitări privind echipamentele tehnice de pe care poate fi accesat sistemul, farmacistul putând trimite raportarea atat de la servici cât şi de acasă.
 • Nu necesită instalare de software, în prezent peste 200 de farmacii accesează sistemul zilnic, direct din pagina de web a CJAS.
 • Acoperire naţională - suport telefonic şi online gratuit pentru farmaciile din intreaga ţară pentru a răspunde imediat oricarei solicitări legate de utilzarea aplicaţiei.
 • Securitatea datelor este garantată de accesul pe bază de utilizator şi parolă ce poate fi schimbată de fiecare utilizator.
 • Se oferă hosting gratuit şi domeniul de tip judet.smartfarm.ro
 • Gestionează eficient activitatea de raportare zilnică a farmaciilor
  • Raportarea farmaciilor de lant se face pe fiecare unitate in parte, programul ştiind să totalizeze valorile pe fiecare titular de contract. Veţi avea evidenta foarte clară a farmaciilor care au raportat prin inscrierea automata a datei şi orei la care au fost introduse valorile raportate.
  • Farmaciile au la dispoziţie un interval de timp bine stabilit pentru raportarea zilnică. De exemplu, pentru data de 15 iunie 2009, farmaciile pot accesa sistemul şi introduce valorile medicamentelor eliberate, incepand cu ora 16.00, termenul limită fiind a doua zi la ora 10.00. Dupa această oră, nici o farmacie nu va mai putea modifica valorile introduse. Excepţie fac zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbători legale.
  • Reprezentantii CJAS au posibilitatea comunicarii automate către farmacii a epuizării plafonului alocat pentru luna respectivă şi blocarea posibilitaţii de transmitere de noi sume.
 • Genereaza rapoarte actualizate in timp real
  • Consum zilnic centralizat cu totalizarea sumelor în data de 15 şi 30/31 a lunii.
  • Desfăşurător consum zilnic pe fiecare farmacie
  • Farmacii neraportante (acest raport are posibilitatea notifică farmaciilor care nu au raportat)
  • Sume raportate pe o anumita zi
  • Farmaciile aflate in relaţie contractuală cu CJAS, raport care contine informatii referitoare la titular contract, numar contract, nume farmacie, farmacist sef, localitate adresa, email, telefon şi care este actualizat de fiecare farmacie cu date la zi.
  • Există posibilitatea de printare şi export Excel / PDF a rapoartelor.
 • Rapoarte suplimentare Pentru administratorii sistemului, reprezentanţi ai CJAS sau Colegiul Farmacistilor :
  • Top zilnic farmacii şi Top lunar farmacii.
  • Grafice: Distribuiţia valorilor raportate pe zile; Stadiul raportărilor: farmacii raportante vs. farmacii neraportante; distribuţia sumelor pe categorii de boli.

închide
Image